Darázsirtó szolgáltatások Budapesten és Pest megyében

« Darázsirtó videó»

« Darázsirtó munkáink videós válogatása »

Darázsirtó munkák ipari alpin technikával, Budapesten és Pest megyében.

Nehezen megközelíthető és egyben magas területek darázsirtó kezelését is vállaljuk. Fontos megjegyeznünk azonban, hogy ennek alapfeltétele a darázsfészek helyének pontos behatárolása (például szellőző, falrés stb.) ipari alpinista darázsirtás esetén is alapvető fontosságú. Nem vállalnunk darázsirtást olyan esetben, ha csak ilyen információnk van: “darazsak repkednek a tető körül”. Darázsirtó munkát csak pontos támadáspont esetén tudnj felelősséggel elvégezni. Ha nem ismeri a darázsfészek pontos helyét (azaz nem tudja megmutatni a darazsak állandó berepülési pontját) akkor a munkát nem vállaljuk el.

A videóról:
Német darazsak és lódarazsak előszeretettel fészkelnek a lakótömbök panelhézagai közé. Ezek a hosszanti rések általában rugalmas tömítőanyaggal vannak összedolgozva, melyek sok esetben hiányosak. Mint a videón is látható, a darazsak berepülési pontja (fészek bejárata) a talajszintről nem elérhető.

Lakott terek darázsfészek mentesítése

A videóról:
A videót egy könnyűszerkezetes ház padlásán készítettük, melyet lakótérnek szerettek volna kialakítani a tulajdonosok. A darazsak a ferde falsíkon keresztül áthatoltak a gipszkarton borításon, és a tervezett lakótérben alakították ki a saját “lakóterületüket”.

A fellelt fészket darázsirtó porozószerrel kezeltük le, majd kibontottuk és eltávolítottuk.

Darázsfészek irtását, eltávolítását teljes garanciával vállaljuk.

Bontás nélküli darázsirtó munka

Darázsfészek a redőnytokban

A videóról:
Német darázs és lódarázs számos alkalommal fészkel be redőnytokokba. A darazsak ezt a helyet egy jól védett faodúnak tekintik. Jelen esetben a darázsfészek teljesen kitölti a redőnytok belső részét. Az első jel a jelentős darázsinvázió az ablak előtt, ezzel egyidejűleg a redőnyt már szinte nem lehet mozgatni, mert a darázsfészek rögzíti, gátolja a mozgó alkatrészeket.
Gyakran a darazsak a lakótérbe is bejutnak a gurtni becsatlakozásnál lévő hézagnál, ez a  bejutási pont a lakás felé. A szobában a világítás  garantáltan bevonzza a darazsakat. Ilyen esetben nem tűr halasztást a darázsirtás.
Külső darázsirtó porozószeres befújatás után a darázsfészek eltávolítása is megtörténik. Belső fedőlapos redőnytokok (régi szerkezetek) esetén a darázsfészek eltávolítását minden esetben elvégezzük. Új és külső redőnytoknál a darázsfészek benn marad, azonban a darázsirtó por elpusztítja a teljes kolóniát.