Darázsirtó szolgáltatások Budapesten és Pest megyében

« Darázsfészek eltávolítás »

« Professzionális darázsirtó módszerekkel - nagyméretű darázsfészek eltávolítás »

A darazsak irtásával foglalkozó gázmesterek által használt anyagok, vegyszerek és eszközök speciálisan a darázsirtó műveletekre lettek kifejlesztve, így hatékonyságuk garantált és gyors:

  • Darázsirtás fészekölő permetezéssel (csak látható darázsfészek esetén)
  • Darázsirtás porozógéppel (rejtett darázsfészek irtása is!)
  • Darázsfészek pusztítás hidegködös légtérkezeléssel (padláson, sok apró fészek esetén)
    Az általunk végzett darázsirtás igen hatékony a nehezen hozzáférhető fészkek esetében is!

A darázsfészek eltávolítás a fészek vagy fészkek helyének felderítésével kezdődik. A német darázs és lódarázs gyakran rejtett helyekre építi fészkét, ilyenkor az irtást nappal végezzük.

A fészek bejárati helyén eltűnő darazsak mozgásának megfigyelését biztonsággal csak nappal lehet elvégezni (kivétel a lódarázs, mert ő a nagy melegben egész éjszaka aktív). A megfigyelések alapján kiválasztjuk az alkalmazandó darázsirtó  módszert. Rejtett helyen épített fészek esetén éjszaka nem látszik a darazsak mozgása, így a darázsfészek berajzási pontjának pontos behatárolása csak nappal lehetséges (ez a pont lesz a darázsirtás támadási pontja és ezen a helyen fogjuk elvégezni az irtást).

« Darázsirtó munka padláson, nagyméretű darázsfészek eltávolítása »

Családi házak padlásán, a födém szigetelésében számos darázsfaj előszeretettel épít fészket. Ezeken a helyeken az időjárástól védett, kedvező alapot találnak a fészek kialakítására. Évtől és élőhelytől függően a fészek akár emberi léptékkel is óriási méretű lehet a nyár végére. Ilyen esetben a darázsfészek megközelítése csak professzionális darázsirtó védőruhában javasolt. E nélkül bárki számára (nem csak allergiásoknak) életveszélyes. A világítás nélküli padláson jellemzően fényforrással (pl.: zseblámpa) mozog az ember, nem is gondolva arra, hogy a fényre a darazsak a fészek védelmében tömegesen indulnak el. Ha a videón látható darázsfészekhez hasonló szürkés “gombócot” lát a padlásán, ne próbálja meg leszedni vagy eltávolítani, hívjon darázsirtó szakembert.

A videón egy ilyen, látható darázsfészek eltávolítását tekintheti meg. A darázsirtó por elpusztítja a fészket védelmező dolgozókat, ezt követően megtörténik a fészek szétrombolása, majd eltávolítása.